Rengjøring kjøretøy

Nå kjører vi på BIO/FOSSILFRIE bilprodukter

Katalog

En mørk vinter med saltslaps og snø er en prøvelse for bilen. Også etter en lang sommerferie lengter bilen etter en skikkelig vask.

Mange vaskehaller tilbyr vaskeprogrammer som spyler bilen både rundt hjul og under. Men det beste er å ta en skikkelig runde med høytrykkspyler, hageslange, bøtte og svamp.

Det trenger ikke være 20 varmegrader for en utvendig vask. Noen få varmegrader er nok til å få av skitt og salt.

MØKKETE BIL

Hvis bilen er veldig møkkete, bør du vaske den med skum og høytrykk først. Da får du fjernet mesteparten av de store partiklene, og det blir dermed tryggere å vaske bilen for hånd etterpå. Vask nedenfra og oppover når du bruker dette. Hvis du ikke har tilgang på høytrykksspyler hjemme kan du like godt bruke en bensinstasjon til dette.

VIKTIG! FØR DU BEGYNNER MED BERØRINGSVASK

Vi anbefaler før du begynner med bøtte og klut å bruke en god avfetting som MacSerien Prickbort for å få bort alt av salt og skitt. Så spraye på corrosol, som indikerer og fjerner aluminiumsstøv før du legger på skum og høytrykksvask.

BERØRINGSVASK

Det neste du må gjøre er å fylle to bøtter med vann. Dette er et viktig poeng, da en av bøttene er til såpevann og den andre til skylling. På den måten slipper du å få gammel skitt inn i vaskevotten igjen.

Pass på å blande sjampoen godt inn i vannet, og deretter er det bare å gå i gang med vaskingen. Vask ett og ett panel om gangen, og skyll av både bilen og vaskeredskapet mellom hvert panel.

TØRKING

Når du har gått over hele bilen er det tid for tørking. Et spesielt tørkehåndkle anbefales. Dette er tykt og suger opp mye vann. Dermed slipper du å vri opp håndkledet hvert tiende sekund.

Miljøvennlig bilvask:

http://www.erdetfarlig.no/Produkter/Rengjoring/Bil_bat/

https://www.dinside.no/motor/vaske-bilen-hjemme/60955884

BK service tilbyr deg en rekke alternativer for rengjøring og vedlikehold.

Se katalog